Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

3 пъти отнемали книжката на нацепения Ангел Радичев, който плаши с бой шофьор

3 пъти отнемали книжката на нацепения Ангел Радичев, който плаши с бой шофьор 3.08.2016

- Той изкара едно денонощие в ареста, все още не е обвинен - Баща му: Не го оправдавам за грубостта, но и другият шофьор е виновен   31-годишният Ангел Радичев е “батката” с татуировките, който заплаши с побой шофьор на автобус. Скандалният случай стана достояние, след като читател на “24 часа” изпрати клип, в който се вижда как млад мъж по потник и с татуировки заплашва шофьор на автобус.

Инцидентът станал около 13 ч на 2 август на магистралата Бургас - София до Карнобат. И двете превозни средства са пътували към морето. До сблъсъка се е стигнало, след като водачът на рейса е предприел изпреварване и заел лявата лента, по която с висока скорост летял мерцедес с немска регистрация. В клипа се чуват няколко грозни закани, включително и псувни, извиненията на шофьора на автобуса, с които се опитва да укроти агресията на “батката”, както и възмущението на пътниците. Бургаската полиция реагира веднага, установи кой е зад волана на мерцедеса и го задържа за 24 часа. В сряда стана ясно, че случаят е поет от Районна прокуратура - Карнобат. Образувано е досъдебно производство за хулиганство, което на този етап се води срещу неизвестен извършител. Това обаче е рутинна процедура, след анализ на събраните доказателства обвинение ще бъде повдигнато, обясняват юристи. За придобилия широк обществен отзвук инцидент бе уведомена и Апелативна прокуратура.

Оттам уточниха, че разследването е заради “непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото”. Според свидетелските показания “неизвестният извършител” не само ругал шофьора, но и ударил с ръка по стъклото на вратата му. Водачът на автобуса Ружди Велиев е бил разпитан след пристигането си в Китен.

“Аз си карам със 250 км/ч, а ти ме засичаш”, била първата реплика, която изстрелял срещу Велиев напереният Ангел Радичев. Велиев обяснил, че мецедесът го е изпреварил отдясно, след което започнал да кара на зиг-заг и да спира рязко. За да избегне инцидент, той решил да отбие в аварийната лента и да изчака отдалечаването на невъздържания шофьор. Вместо това обаче мерцедесът също спрял, шофьорът - висок над метър и 80, по потник и с много татуировки по ръцете, се запътил към автобуса.

Така се стигнало до спречкването. За хулиганство законодателят е предвидил наказание лишаване от свобода до 2 г. или пробация, както и обществено порицание. Разпитани са свидетели на инцидента, уточняват от прокуратурата и допълват, че след анализ на събраните доказателства предстои незабавно повдигане на обвинения срещу виновното лице. “Лошо е, че синът ми е постъпил така, не го оправдавам, но за изпуснатите нерви има и причина”, коментира пред “24 часа” Радостин Радичев, бащата на Ангел. 52-годишният мъж има транспортна фирма, занимава се и със земеделие, показа проверка на “24 часа”. След инцидента синът ми се обади и каза, че се е скарал с шофьор на автобус, който го е засякъл, според мен големият проблем не е, че е станал скандал, а че шофьорът на рейса е тръгнал да изпреварва, без да погледне в огледалото си. Можело е да стане голяма беля, смята Радичев. Като не е направил нищо, защо е тръгнал да се извинява на сина ми”, разсъждава бащата. При разпита си пред полицаите обаче Ружди Велиев, който е карал автобуса по линията София - Китен, обяснил, че е видял кола в лявата лента, но тя е била далече. Той не предполагал, че водачът кара толкова бързо.

“Синът ми в яда си е казал 250 км/ч, не е възможно да вдигне толкова”, твърди бащата. На въпроса дали Ангел е наказван за нарушения на пътя, той отговори: “Е, няма златна книжка.” По неофициални данни Радичев е санкциониран често за превишаване на скоростта. Източници от полицията потвърдиха за “24 часа”, че книжката му е отнемана 3 пъти. Бащата на Ангел призна, че се притеснява всеки път, когато синът му излезе с колата, и го предупруждавал да не кара бързо. До 19 ч в сряда Ангел Радичев не бе напуснал сградата на ОД на МВР в Бургас.

Преди 4 г. бе прободен с нож в мол - с приятел задявали чужди гаджета Името на Ангел Радичев се появи в полицейските хроники през декември 2012 г. Тогава той пострада при скандал в бургаски мол. Сбиването става на опашка пред едно от заведенията за хранене. Двама братя - Стоян и Николай Стоилови, на 23 и 19 г., чакали заедно с приятелките си. Близо до тях стояли Ангел, тогава на 27 г., и 22-годишният Томи Атанасов.

Според справка от МВР и двамата са регистрирани с криминални прояви. Няколко реплики, пуснати от Ангел и Томи към гаджетата на братята, предизвикали гневна реакция, а единият от Стоилови извадил и нож. По-сериозно ранен бе Ангел, който получил прободно-прорезна рана в задната част на бедрото. Той е откаран в болницата, където раната е обработена и зашита. С прорезни рани около ухото бе приятелят на Ангел - Томи. Той е син на небезизвестния Тодор Атанасов, обвинен като един от лихварската група с лидер Любен Джубрилов.

Атанасов бе основен свидетел в дело също за лихварство срещу бившия общински съветник и бизнесмен Венцислав Чамурджиев, който по-късно бе оправдан. Минути след сбиването в мола двамата братя Стоилови отишли сами в най-близкото полицейско управление и направили самопризнания. Появи се и версия, че е възможно Радичев да не е ранен случайно, а това да е наказателна акция. Тя обаче не бе потвърдена.

 

 

Източник: 24chasa.bg 

Етикети
България    закон    инцидент    КАТ    катастрофа    коли    политика    права    път    стрес    Съд    Темида   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.