Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Русенци поискаха чист въздух

Русенци поискаха чист въздух 14.09.2016

Над 200 човека се събраха на протест пред сградата на общината срещу зачестилите случаи на замърсяване на въздуха в града. Събитието бе организирано в социалните мрежи. „Основното ни искане е местната управа да закупи акредитирана мобилна станция, която да установи кой и с какво замърсява града“, заяви организаторът на протеста Васил Златев. Той бе категоричен, че протестът не е политически. Като пример Златев даде действията на Община Бургас, която е изработила подобна система, и подава данни в реално време в интернет.

По думите на Златев, към момента институциите излизат само с оправдания или и сочат с пръст виновни без да имат реални доказателства, тъй като нямат техниката да извършват адекватни замервания на въздуха. Институциите трябва да започнат да следят за стриктно спазване на законодателството, защото е ясно, че с глоби няма да бъде пречистен въздуха, категорични бяха протестиращите

Основно обвинения бяха отправени към Монтюпе, но бе отбелязано, че Полисан, Приста оил, Лубрика и др. също замърсяват въздуха.

Ако институциите не се заемат сериозно с проблема, хората дошли на протеста се заканиха да блокират с жива верига Дунав мост

Митингът на площада пред Общината приключи със скандирания „Дишай!“.

 

Източник: dariknews.bg  

Автор: Ахмед Алиев

Етикети
България    екология    политика    права    протести    свобода   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.