Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Вили Елбе Груп отвори нов завод за авточасти у нас

Вили Елбе Груп отвори нов завод за авточасти у нас 22.09.2016

Германската компания Вили Елбе Груп отвори нов завод в Промишлено-търговска зона Куклен, област Пловдив. Тя е изградена според най-високите световни технологични и екологични стандарти, като инвеститорът планира броят на новоназначените служители да достигне 150.

До момента финансовата инвестиция на компанията у нас надхвърля 9 млн. евро. Сумата за изграждане на модерната база е в размер на 3,8 млн. евро, а на цялостното техническо оборудване – 5,5 млн. евро.

В завода ще се разработват и произвеждат продукти на най-високо ниво – компоненти за кормилни уредби за BMW и за серията камиони на Мерцедес – Даймлер, както и карданни валове за BMW. Частите, произведени в тукашната база, ще бъдат експортирани основно за западноевропейския пазар и Китай.

„Новата производствена база на Вили Елбе Аутомотив България ще изпълнява стриктно изискванията както за качеството на производствения процес, така и на крайния продукт”, заяви изпълнителният директор Александър Вохак.

 

С производствените си центрове в Германия, Норвегия, Швейцария и Китай, Вили Елбе Груп осигурява кормилни уредби, компоненти за кормилни системи и карданни валове за партньорите си в цял свят.

Инвестиции за над 1 милиард евро са направени в индустриалните зони около Пловдив, в предприятията на повече от 60 големи компании са разкрити 12 000 работни места.

Съществуващите и новоизграждащите се зони ще формират икономическа зона „Тракия”, след като осем общини подписаха договор за нейното съвместно развитие като публично-частно партньорство. Това съобщи Пламен Панчев, председател на съвета на директорите на „Сиенит холдинг”, на конференция в рамките на Международния технически панаир.

В „Тракия” се включват промишлените комплекси в общините Куклен, Раковски и „Марица“, новият агроцентър в Калояново, новите проекти за индустриална зона с високотехнологичен парк в Калековец и за парк „Образование и високи технологии“ в Пловдив.

 

http://technews.bg/

Етикети
Бизнес    България    работа    Свят   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.