Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Хванаха дрогиран шофьор без колан, без книжка и без Гражданска

Хванаха дрогиран шофьор без колан, без книжка и без Гражданска 24.09.2016

24-годишен мъж е заловен да шофира след употреба на наркотици на бул. „Васил Левски” в рамките на полицейската акция за Деня без загинали на пътя. Освен това варненецът нямал валидно свидетелство за правоспособност и не е използвал обезопасителен колан. Автомобилът, с който се придвижвал пък, бил спрян от движение, без сключена застраховка „Гражданска отговорност” и без валиден годишен технически преглед.

По случчая има образувано досъдебно производство, взети са и съответните административни мерки. 

На седмица от "Пътна полиция" установяват около 30 случая на водачи на МПС, които са употребили наркотични вещества. Това съобщи директорът на "Пътна полиция"комисар Бойко Рановски

Наблюдава се и тенденция за увеличаване на неправоспособните водачи зад волана.

"Всяка седмица между 500 и 600 човека са хванати да управляват като неправоспособни - не са имали никога свидетелство за управление или са в период на изтърпяване на наказание лишаване от правоспособност", заяви още той.

"Статистиката през изминалите години показва, че годишно около 15 000 водачи биват хванати след употреба на алкохол и приблизително същата е и цифрата на неправоспособните", уточни комисар Рановски.

Неправоспособни шофьори и такива, седнали зад волана след употреба на алкохол, предизвикват все повече тежки пътно-транспортни произшествия, констатират от КАТ. Такава негативна тенденция се наблюдава през последните няколко години. От 1 януари т.г. до момента в Добричка област са станали 104 тежки ПТП-та с 14 загинали и 132 ранени. От неправоспособни водачи са допуснати 16 от катастрофите с 5 убити и 15 ранени, а от пияни шофьори – 8 ПТП-та с 1 загинал и 8 ранени, отчете шефът на „Пътна полиция” Жулиян Минев.

Само през миналата седмица са установени 20 неправоспособни водачи. За осемте месеца на годината те са били 383 – с 50-60 по-малко от 2015 година. Пияните шофьори, засечени от пътни полицаи, са били 254, от тях 129 с над 1,2 промила алкохол са предадени на съд. 7 шофьори са хванати с наркотици – канабис и амфетамини. Жулиян Минев припомни случай „три в едно” от 22 август. Тогава 30-годишен добричлия бе заловен да кара пил, дрогиран и неправоспособен.

 

Източник: dariknews.bg  

Етикети
България    закон    инцидент    КАТ    катастрофа    коли    политика   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.