Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Пиян шофьор, убил пешеходка, се оказа рецидивист с отнета книжка

Пиян шофьор, убил пешеходка, се оказа рецидивист с отнета книжка 3.10.2016

Пияният водач, който в събота блъсна пешеходка на пътя между Варна и „Залтни пясъци”, е бил с отнета шофьорска и три пъти осъждан. Спрямо 28-годишния А. Демирев от Игнатиево Окръжният съд в морската столица взе мярка за неотклонение „задържане под стража“.

Водачът се е движил с несъобразена скорост, загубил контрол над колата, излязъл от пътното платно и блъснал 48-годишна жертва, пресичаща на пешеходна пътека. След това автомобилът се блъснал и се обърнал по таван. От удара жената е пострадала тежко и е починала в болницата по-късно.

Според данните в досъдебното производство Демирев е управлявал колата след употреба на алкохол с концентрация от 2,47 промила.

Повдигнатото от прокуратурата обвинение срещу младия мъж е за тежко умишлено престъпление, за което се предвижда наказание над 5 години.

Разпитани са четирима независими свидетели на пътното произшествие, които нямат връзка помежду си.

Според съда Демирев може да извърши престъпление, ако не бъде задържан под стража. Основания за това са начинът на извършване на престъплението, данните от Пътна полиция за многократни негови нарушения на Закона за движение по пътищата, както и предходната му съдимост. Мъжът е трикратно осъждан, а са налице и множество досъдебни производства, по които е разследван. Съдът смята, че се касае за лице с изключително висока степен на обществена опасност.

 

Общо в страната за периода 26 септември - 2 октомври са отчетени 15 288 нарушения. Издадени са 7625 фиша и са съставени общо 5255 акта. Броят на установените неправоспособни водачи е 664. За периода са настъпили 161 пътно-транспортни произшествия, при които са загинали 14 души, 207 са пострадали.

 

http://www.dnesplus.bg/

Етикети
България    закон    КАТ    коли    Криминално    политика    Съд    Темида   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.