Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Биткойн се извиси до над 1700 долара

Биткойн се извиси до над 1700 долара 21.05.2017

Виртуалната валута биткойн достигна нов исторически рекорд, като премина границата от 1700 долара във вторник. Търсенето на криптовалутата расте с появата на много нови стартъпи, използващи блокчейн технология, съобщи Coindesk.

Биткойн не само преодоля $1700, но достигна $1774 тази седмица, което означава, че се насочва към атака на следващата бариера. През настоящата година виртуалната валута нараства със скокове и като се има предвид, че започна годината със спад до $900, изкачването й в кратки срокове е доста зрелищно.

Според информация от Coinmarketcap, пазарната капитализация на биткойн е достигнала $52,5 млрд. във вторник. В последните години биткойн започна да се налага като предпочитана валута не само в т.нар. „тъмен интернет”, но и сред хора, които търсят разнообразие, когато става въпрос за валутата им. Фактът, че оценката на биткойн е нестабилна, изглежда не ги притеснява.

Според повечето анализатори, дългосрочната тенденция е биткойн да поскъпва. Прокрадват се и съмнения, че в момента се формира поредният балон на пазара, и ако те се окажат верни, последващият крах само ще потвърди опасенията, че цифровите валути са нестабилни.

При сегашния курс на биткойн, сумарната стойност на криптовалутата в обращение приближава 25 млрд. долара. 

През май 2017 г. пазарната капитализация на всички криптовалути е достигнала рекордните 91 милиарда долара. На биткойн се падат около 70% от тази стойност, докато други пет най-популярни криптовалути – Ethereum, Ripple, Litecoin, Dash и Monero – имат заедно около 20%.

 

http://technews.bg 

Етикети
банки    Бизнес    Биткоин    долари     пари    Услуги   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.