Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

НОВИ 37 КМ МЕЖДУ ОРИЗОВО И МИХАЙЛОВО ЩЕ БЪДАТ ЦЯЛОСТНО МОДЕРНИЗИРАНИ ПО ОПТТИ 2014-2020 Г.

НОВИ 37 КМ МЕЖДУ ОРИЗОВО И МИХАЙЛОВО ЩЕ БЪДАТ ЦЯЛОСТНО МОДЕРНИЗИРАНИ ПО ОПТТИ 2014-2020 Г. 9.11.2019

Започва модернизацията на жп участъка Оризово-Михайлово. От Национална компания „Железопътна инфраструктура“ съобщиха, че утре, 7 ноември, ще бъде подписан договорът с консорциума, спечелил конкурса за осъществяване на проекта на стойност 218 млн. лв. без ДДС (261 млн. лв. с ДДС).

Общата дължина на железния път, който ще бъде изграден, е 37.1 км.

Участъкът е част от изостаналия проект „Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас, Фаза 2“, финансиран по оперативна програма „Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020“.

Изпълнението на проекта включва пълно обновяване на 39 км съществуващ железен път и изграждане на 35 км нов железен път, модернизация на коловозите на Оризово, Чирпан и Михайлово, изграждане на тунел с дължина 835 метра, подновяване на 40 км съществуваща контактна мрежа и монтиране на 35 км нова контактна мрежа,  модернизация на Тягова подстанция Чирпан, премахване на 8 жп прелеза, изграждане на 5 надлеза и 3 подлеза и подновяване на сигнализацията на 3 гари.

В консорциума ДЗЗД „Евро ЖП Инфраструктура“ влизат партньорите „Инфраструктурно строителство” АД и „Марко Обра публика” АД.

 

 

 

https://www.eufunds.bg/

Етикети
България    екология    електромобили    енергетика    технологии    ток   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.