Пчеларски портал

Безплатни обяви. Безплатни малки обяви. Добави нова обява бързо, лесно и без регистрация.
БГ институции
Полезно

Над 60 000 превозни средства у нас се движат на природен газ

Над 60 000 превозни средства у нас се движат на природен газ 24.06.2009

Превозните средства на компресиран природен газ в България са нараснали с 33 процента за година и вече надхвърлят 60000 коли. Така страната ни остава в челото на класацията на страните в Европа по процент на автомобилите на природен газ, съобщават от „Овергаз”. 

Освен че е най-екологичното от широко разпространените горива, след 1-ви юли 2009 година природният газ ще продължи да бъде и най-изгодното гориво. Заради очакваното поевтиняване на суровината с 217,13 лева за 1000 кубически метра от началото на третото тримесечие, от Българската асоциация „Автомобили на природен газ” прогнозират спад между 15 – 20% в цената на компресирания природен газ за крайните потребители.

Очаква се шофьорите да купуват горивото за 1 – 1,1 лева за един килограм. Броят на газокомпресорните станции, където може да се зарежда синьо гориво е нараснал и те вече са 77. Превозните средства на природен газ намират все по-широко приложение и в градския транспорт. В средата на юни 2009 година в София вече има 67 автобуса на газ, във Варна – 23, а в Бургас – 12.

dariknews.bg

Етикети
Opel    бензин    Бизнес    България    Газ    екология    електромобили    коли    път    технологии   
Последно в Obiavi1.net
Beekeeper notebook
BGtop.net Гласувай за тази страница в Българския ТОП bgchart
FreshNewsBg.com използва свободни RSS новини. FreshNewsBg.com се стреми да публикува информация само от достоверни източници, чиито наименования цитира, но не носи отговорност за верността и пълнотата на данните. FreshNewsBg.com задължително се позовава на източника на информацията.