Независимо дали изучавате нов език или трябва да общувате с някой, който говори различен език, на пазара има приложения, които ще ви помогнат. Има много различни варианти, които можете да използвате, за да помогнете за превода на текстове от един език на друг, а някои от най-добрите приложения, налични на пазара, са изброени по-долу.

Преводач на Microsoft

Най-добрите приложения за превод - Microsoft Translator

Наличието на многоезично приложение може да бъде изключително полезно за потребителите. Те искат да могат да пазаруват и да търсят информация на всеки език, независимо в коя държава живеят.

Приложението Microsoft Translator поддържа превод на текст, глас и изображения. Предлага се за устройства с iOS и Android.

Microsoft Translator е интегриран с продукти на Microsoft като Word, PowerPoint и Outlook. Работи и с услугите на Microsoft Speech. Това помага за изграждането на приложения, които използват многоезичен превод на реч. Може да се използва и за изграждане на инструменти.

Разделът „Избор“ позволява на потребителите да превеждат само част от документ. Разделът „Документ“ дава на потребителите възможност да преведат цял ​​документ.

Microsoft Translator поддържа над 70 езика. Потребителите могат да превключват между тези езици с помощта на падащи менюта. Потребителите могат също да зададат изходния език ръчно.

Speak & Translate

Най-добрите приложения за превод - Speak & Translate

Независимо дали сте в командировка или просто искате да проведете разговор на друг език, Speak & Translate прави комуникацията лесна. Работи на всяко устройство и ви позволява да превеждате думи на други езици. Можете да използвате приложението, за да превеждате текст, снимки и дори улични знаци. Лесен е за използване и дори можете да изтеглите езика по ваш избор за офлайн употреба.

Едно от най-добрите неща за приложението Speak & Translate е фактът, че то поддържа над 10 езика за превод на текст. Можете също така да избирате от различни езици за гласови преводи. Приложението предлага мъжки и женски гласове и поддържа над 50 езика. Той също така поддържа iCloud, което ви позволява да свържете множество устройства за разговори.

TripLingo

Най-добрите приложения за превод - Trip Lingo

Независимо дали отивате в чужбина по работа или за удоволствие, TripLingo може да ви помогне да преодолеете езиковата бариера. Приложението включва гласов преводач, превод в реално време и разговорник с хиляди фрази на много езици.

TripLingo също предлага няколко културни прозрения, включително културни норми и съвети относно етикета за хранене. Потребителите могат да превключват между езици по желание и дори да изтеглят пакети за офлайн превод, които да използват, докато са на път. TripLingo се предлага чрез магазина iTunes.

Въпреки че TripLingo може да не е за всеки, той е чудесен вариант за пътници, които искат да се възползват максимално от следващата си ваканция. Това е особено полезно, когато не говорите езика на държавата, която посещавате.

В приложението потребителите могат да превеждат текстове и изображения, както и да слушат аудио уроци на много езици. TripLingo включва също гласов преводач, калкулатор за незабавен бакшиш и валутен конвертор.

Waygo

Най-добрите приложения за превод - Waygo

Създадено основно за пътници, приложението Waygo осигурява визуален превод. Той използва камерата на смартфон, за да превежда текст. Той също така осигурява произношение, което позволява на потребителите да чуват изговорените думи. Приложението превежда текст незабавно, без да е необходима интернет връзка. Това е страхотен инструмент за изучаващите езици и за пътуващите да се придвижват в Азия.

Приложението предлага безплатни преводи до 10 пъти на ден. Потребителите могат да закупят допълнителни преводи чрез покупки в приложението. Потребителите могат също така да надстроят до пълната версия, която предоставя неограничени преводи за всеки закупен от тях език. Приложението заема осем мегабайта място на вашия телефон.

В момента Waygo поддържа превод между китайски и английски, но работи върху добавянето на корейски и тайландски преводи. Целта на компанията е да направи превода бърз и лесен. Също така търси да създаде партньорства с други компании в туристическата индустрия.

Въпреки че тези приложения са изключително полезни, трябва да имате предвид, че те не са подходящи за професионални, официални преводи. Макар да са създадени от специалисти, те все пак са софтуер, който не може напълно да улови семантиката на текста, а по-скоро ще преведе отделни думи и фрази. Ако ви е нужен професионален превод, доверете се на специализирана агенция, например Интерланг.