Хвойна е една от характерните ароматни съставки, която може да бъде доловена в композицията на някои от най-популярните мъжки парфюми. Според легендите иглолистното растение има силата да прогонва злото и да разваля магии. Принадлежи към семейство Кипарисови, а любопитна подробност е, че всяка част от хвойната може да бъде употребена с различни цели – както шишарките, така и дървесината, игличките и плодчетата. Най-високо е съдържанието на етерични масла в шишарките и плодчетата. Те се използват най-често при разработването на ароматни композиции за мъжки парфюми, както и при производството на характерната напитка джин.

Хвойната се съчетава успешно с различни съставки за мъжки парфюми

Включва се в различни нива на ароматната пирамида, съобразно ефекта, търсен от парфюмериста. Най-често се среща в състава на мъжки парфюми, но може да се използва и при разработването на унисекс ухания. Макар че ароматът на хвойна е доста характерен и отличителен, в зависимост от останалите нотки в състава на парфюма, уханието може да е свежо или интензивно. Мъжки парфюми с хвойна може да използвате през всички сезони, ако това е една от любимите ви уханни нотки. Ето някои интересни предложения за мъжки парфюми, в чиито състав е включена хвойната.

Bvlgari Man Glacial Essence притежава свеж и фужерен аромат

Уханната композиция е проектирана от майстора парфюмерист Алберто Мориляс. Ароматът се открива с нотки хвойна, джинджифил и здравец. В сърцевината са съчетани омайно сандалово дърво, корен от ирис и артемизия. Базовият акорд от дърво, мускус и кедър придават завършеност и дълготрайност на уханието. Bvlgari Man Glacial Essence е един от онези мъжки парфюми, изпълнени с контрасти. Ароматът е любим на самоуверените търсачи на силни усещания, които винаги са устремени към успеха.

Giorgio Armani Stronger With You Intensely е ухание, което предизвиква емоции

Кехлибареният парфюм е лансиран през 2019 година. Ароматният коктейл е съчетал нотки розов пипер, хвойна и виолетка, ирис, канела, лавандула и градински чай, ванилия, боб Тонка, кехлибар и велур. Уханието е наситено и чувствено. Това е един от впечатляващите мъжки парфюми, към които никой не може да остане безразличен.

Trussardi Le Vie Di Milano Alba Sui Navigli е унисекс парфюм, който ще впечатли, както мъжете, така и жените

Ароматът е едно от новите попълнения в луксозната колекция на Trussardi, вдъхновена от живота в Милано. Парфюмът е лансиран през 2022 година, а уханието му е забележително свежо и наситено. Ароматната концепция е проектирана за Trussardi от Силви Фишер. В Alba Sui Navigli са съчетани нотки горчив портокал, лайм, италиански портокал и босилек, хвойна и петитгрейн, амброксан, мускус и ветивер.

Класните мъжки парфюми с хвойна се отличават със забележителни ухания

Нотката хвойна не може да остане незабелязана в нито една ароматна композиция на мъжки парфюми. Тя придава характер, интензивност и свежест на уханията. Отворете сетивата си за забележителните мъжки парфюми с хвойна и се подгответе да откриете новия си любим аромат.