Изборът на правилния крепеж за вътрешна употреба е важен аспект на конструкцията. Има няколко различни неща, които трябва да имате предвид, когато става въпрос за избор на правилните крепежни елементи за вашия проект. Те включват неща като глави на винтове, фини или груби резби и дали те са постоянни или непостоянни.

Постоянни срещу непостоянни

По принцип има два вида крепежни елементи: постоянни и непостоянни. По отношение на приложенията и двата вида крепежни елементи имат свои собствени специални приложения. Важно е обаче да разберете разликата между двете.

Постоянните крепежни елементи са проектирани да държат компонентите заедно за дълго време. В допълнение, тези видове крепежни елементи са лесни за премахване, без да се повреди връзката между частите. Освен това са евтини. Те могат да издържат голяма тежест и натоварване.

Постоянните крепежни елементи се предлагат в различни форми, размери и материали. Те се използват в различни индустрии. Те включват минно дело, медицина, строителство, ядрена индустрия и автомобилостроене. Някои от най-често срещаните форми на тези крепежни елементи са нитове и гайки.

Избор на правилните крепежни елементи за вътрешна употреба - издръжливост

Фина срещу груба резба

Дали трябва да изберете между фина или груба резба зависи от това за какво използвате крепежа. Ако не сте сигурни кой вид ви трябва, свържете се с индустриален производител и той може да ви помогне да изберете правилната резба за вашата нужда.

Грубите резби обикновено се използват за алуминий и чугун. Те са по-здрави от фините и са по-устойчиви на износване. Те също имат по-висока якост на опън. Те са по-подходящи за отвори с резба и тънки стени.

За сравнение, фините резби се набиват по-лесно в трудни материали и са по-малко склонни към разяждане, когато са подложени на вибрации. Освен това са по-устойчиви на корозионно напукване под напрежение. Те са идеални за много индустриални приложения. Обикновено са направени от неръждаема стомана, която е антикорозионен материал

Обработени с микронизирана мед

Използването на обработени с микронизирана мед крепежни елементи за вътрешна употреба може да бъде умно решение. Може да намали вероятността от корозия и да осигури по-дълъг експлоатационен живот на дървото. Използването на грешни крепежни елементи обаче може да причини повреда на дървото. Ето защо е важно да знаете как да изберете правилния хардуер.

Избор на правилните крепежни елементи за вътрешна употреба - резба

Винтови глави

Изборът на правилния крепежен елемент е важен от съображения за производителност и безопасност. Има редица различни крепежни елементи, които могат да се използват в различни приложения. Когато избирате крепеж, винаги е най-добре да се консултирате с експерт, за да сте сигурни, че ще изберете най-добрия тип за работата.

Има различни видове крепежни елементи, включително гайки, шайби и болтове. Тези продукти се използват за скрепяване на няколко различни типа компоненти. Те могат да бъдат намерени в различни размери и форми.

Най-често използваният материал за крепежни елементи е неръждаема стомана. Ако работите в тежка среда, може да помислите за контрагайка с преобладаващ въртящ момент, за да сте сигурни, че вашите крепежни елементи няма да се изплъзнат от мястото си.

Ако не сте сигурни какви крепежни елементи са ви нужни, може да се доверите на КАМ-04. Техните консултанти с радост ще ви отговорят на всички въпроси!