Независимо дали обмисляте да преустроите банята си или просто искате да направите някои подобрения, има няколко начина да я ремонтирате с ограничен бюджет. Можете да обзаведете банята си с аксесоари, да смените своя плот за баня, да намерите ремонтьор близо до вас и да обновите повърхностите и плочките.

Аксесоари към вашата баня

Добавянето на няколко добре избрани аксесоара, съчетани с правилните мебели за баня, може да превърне помещението в стилен оазис. Те не само ще я направят да изглежда по-добре, но и могат да я направят по-лесна за използване. Има няколко лесни начина да направите това с ограничен бюджет.

За внасяне на цвят, помислете за добавяне на изящна постелка за баня. Можете да ги купите в повечето големи магазини. Те добавят приятно докосване на текстура към пространството и добавят меко място за стъпване. Можете да го украсите с цветя и свещи за луксозно спа усещане.

Цветната завеса за стена е друго интересно допълнение, което наистина да озари банята. Поставете навити кърпи или бинтове в контейнери, за да придадете на пространството някакъв визуален ефект.

Променете цвета

Можете да изберете нов цвят на боята, да промените цвета на вашия плот или да промените друг малък детайл. Тези актуализации могат да имат голямо влияние върху цялостния вид на вашата баня.

Избраните от вас цветове ще зависят от стила на дизайна на вашата баня. Някои от популярните цветове за тоалетни шкафове включват кремаво, бяло, сиво и морско синьо. Тези цветове ще обновят банята ви, без да изискват голям ремонт.

Друга възможност е да използвате изкуствени покрития. Можете да използвате плотове от ламинат, които приличат на петна кожа или лъскава неръждаема стомана.

Боядисайте плочките

Независимо дали имате стара баня или току-що сте се преместили в нов дом, боядисването на плочките в банята е лесен и евтин начин да подобрите пространството си. Въпреки това е важно да изберете правилния тип боя и уплътнител за вашия проект.

Например, за плочки от естествен камък е най-добре да използвате епоксиден или уретанов грунд. Това гарантира прилепването на боята към плочката и ще предотврати отлепването на боята. Важно е обаче да запомните, че плочката трябва да се почисти, за да се подготви за боядисване. Ще трябва също така, да го шлайфате, за да отстраните всякакви замърсявания или натрупвания.

Ако боядисвате плочки за баня, може да искате да използвате епоксидна боя вместо боя на маслена основа. Боите на епоксидна основа са водоустойчиви, което ги прави подходящи за плочки за баня. Освен това се почистват лесно и се предлагат в различни цветове.

Ремонтирайте повърхностите

Едно от първите неща, които трябва да направите, е да определите бюджет. За щастие, няма недостиг на достъпни опции. Преди да се усетите, ще имате елегантна баня, която е една стъпка над средното ви крайградско жилище.

Намерете майстор близо до вас

Независимо дали строите нов дом или искате да преустроите съществуващия си, има някои неща, които трябва да вземете предвид, преди да намерите майстор. Този вид ремонт, е един от най-скъпите. Но също така може да има значителна възвръщаемост на инвестицията. Включва широка гама от елементи и материали.