Зимният сезон идва с куп предизвикателства за всеки един шофьор и за всеки един автомобил и ние трябва да бъдем подготвени за тях. Един от най-често проблемните компоненти през зимата са ключалките на вашата кола.

При много студено време те замръзват и когато решите да влезете в колата си, то вие не успявате. Погрижете се за ключалките си и разберете как трябва да подходите към тях ако някоя сутрин са замръзнали и не може да отворите.

Кой е най-сигурният начин, чрез който да отворите замръзнала ключалка?

Според нас най-сигурният начин при какъвто и да е проблем с ключалката на автомобила са автоключарите, които разбират от работата си и имат много опит зад себе си. Когато не разбирате нещо е добре да не правите опити за самостоятелен ремонт, защото може нещата да се влошат повече.

Спасението при замръзнала ключалка през зимата са компаниите занимаващи се с това, защото там работят хора, разбиращи от работата си и даващи гаранция за всяка извършена услуга.

По какъв начин да предпазим ключалката си от замръзване през зимата?

На първо място поставяме използването на автомобилни смазки, които не съдържат в себе си различни масла, тъй като маслата привличат различни по вид замърсители, които остават в самата ключалка.

Ако сте мили колата си на автомивка през зимните месеци то трябва да знаете, че замръзването на някоя от ключалката ви е в кърпа вързано, ако не използвате препарат против замръзване. След като сте измили колата си е добре да впръскате във всяка ключалка препарат против замръзване, за да сте сигурни, че температурите няма да повлияят на ключалката.

Какво не трябва да правим при опит за размразяване на ключалката?

Често срещана грешка е използването на топла вода върху самата ключалка. Вярно е, че на момента това помага и не отнема много време, но ако сипаната вода попадне в самият механизъм, то тя рано или късно ще замръзне отново и отново ще имате проблеми.

Щом видите, че не успявате да размразите ключалката си не е нужно да се ядосвате и да теглите бравата все по-силно и по-силно. При такава ситуация има опасност да счупите самата брава и след това да трябва да я поправяте или пък купувате нова.

Преценете какво точно ще правите при проблем със замръзналата ключалка, но нашият съвет е да потърсите soslocksmith.bg автоключари и ще получите най-професионалната и точна помощ!