Компаниите за пътна помощ са едни от най-търсените компании през зимните месеци, тъй като времето винаги успява да ни изненада. Повечето шофьори в България чакат последният момент за да сменят гумите, антифриза маслото или друг компонент по колата, който е от значение през студените и не чак толкова благоприятни месеци. Тази статия ще обобщи нещата, които е добре да направите преди да започне лошото време, за да нямате излишни проблеми и разходи.

Посетете сервиз, за да установите състоянието на колата си

Добре е да знаете дали колата ви има някакви проблеми. Така вие ще може да реагирате навреме и да ги поправите. Едно от най-важните неща, на които трябва да обърнете внимание е електрониката, акумулатора и окачването. Електрониката може лесно да се провери чрез една компютърна автодиагностика на място, акумулатора трябва да бъде замерен, а гумите да са зимно, с грайфер, който да отговаря на изискванията.

Какво да правя, ако закъсам някъде по пътя?

На всеки се случва да закъса някъде по пътя. В такива ситуации е хубаво да знаете как да реагирате, за да сте в безопасност вие и останалите участници в движението. Първото нещо е да се постави светлоотразителния триъгълник на определено по закон разстояние от автомобила и да облечете светлоотразителната жилетка без значение дали е светло навън.

Потърсете кой да ви помогне, като ние ви препоръчваме това да бъде денонощна пътна помощ БИГ гр. София. Ще получите професионално отношение с всеки един проблем по колата ви, без значение от марката, модела или годината на производство.

Услуги, предлагани от денонощна пътна помощ БИГ, гр. София

Компанията предлага много по вид услуги, като ние ще включим в статията тези, които са най-често търсени от шофьорите в България. На първо място е репатрирането на автомобил след някаква тежка повреда в следствие на катастрофа или други обстоятелства. Всяка кола може да бъде репатрирана до сервиз по ваш избор, до сервиз на пътната помощ или пък до друг адрес, който шофьора си избере.

Други услуги са смяната на спукана гума на място, доставка на гориво, подаване на стартов ток при невъзможност колата да запали, компютърна автодиагностика на място или в сервиз (няма разлика в качеството на услугата).

Не се колебайте да звъннете на пътна помощ при проблеми на пътя, с които не може да се справите сами. Много шофьори ще ви кажат, че услугите на тези компании са скъпи, но всичко се прави от професионалисти, които обичат работата си и гледат да помогнат на всеки с всичко възможно.