Автомобилите са нещо много непредсказуемо, особено в днешни дни, когато те са пълни с екстри и много електроника. Колкото и добре да поддържате своята кола, то все някога ще се случи нещо непредвидено, което ще ви постави в неудобна ситуация. Повредата е добре да се случи, когато автомобилът ви е в гаража или пред блока, защото ако сте на пътя, то вашите възможности биват сведени до нулата.

Пътна помощ е именно за тези моменти, в които вие сте поставени под напрежение или сте далеч от дома и не може да направите нищо, за да поправите колата си сами. Не е добра идея да поправяте автомобила си сами, когато не знаете каква е повредата или не разбирате от нея, защото това може да доведе до още неприятни последствия за вас и вашият джоб.

Можем ли да потърсим пътна помощ при спукана гума на пътя?

Да, вие може да поискате тази услуга от пътна помощ. Това е една от най-често търсените услуги, които се извършват ежедневно в цяла България. Когато се обадите по телефона на избраната от вас компания, то вие ще трябва да кажете къде се намирате, какъв размер е гумата на автомобила и дали има повреди по джантата а спуканата гума.

Има случаи, в които джантата е неизползваема повече, тъй като сте ударили по-сериозно в дупката на пътя или пък твърд предмет е развалил нейната цялост. Знайте, че карането с увредена джанта е опасно и може да доведе до ново спукване на поставената от пътна помощ гума.

Ако горивото ми свърши, ще може ли да бъда снабден от пътна помощ?

И с това ще може да ви бъде помогнато от екип на пътна помощ. Отново ще трябва да кажете по телефона за вашето местоположение и какво гориво точно искате да ви бъде доставено. Знаем, че доставката на гориво е изключително важна, защото без гориво не може да се придвижим до крайната си точка. Именно затова пътна помощ ще дойде при вас възможно най-бързо, за да не се налага да чакате дълго време.

Предлага ли се услугата за компютърна автодиагностика от страна на пътна помощ?

Много малко са компаниите за пътна помощ, които предлагат компютърна автодиагностика на момента. Това е така, защото има стотици видове марки и хиляди модели автомобили, които сами по себе си изискват различни сканиращи устройства и универсални софтуери, които са скъпи за купуване и поддръжка.

Ако искате да направите качествена компютърна диагностика, то вие е хубаво да потърсите доказала се компания, която извършва тази услуга от дълго време и отзивите за нея са положителни.

Не правете компромиси с колата си и я поддържайте и обслужвайте навреме, защото това ще и помогне с по-дългият живот на пътя. Когато се наложи да опрете до компания за пътна помощ е добре тя да бъде доказала се в работата си и със специалисти в своите редици.