Среброто е един от най-разпространените благородни метали. Причина за това са красивите накити, които се изработват благодарение на неговите свойства и достъпната цена.

Носят го в изобилие както мъже, така и жени, но все пак едни от най-обичани си остават нежните сребърни дамски гривни от Shine.bg. Сайта, към който насочваме вниманието ви, е специализирал в продажбата на едни от най-реномираните дизайнерски модели. Разнообразието и достъпните цени ще предизвикат възхищението ви, веднага след като ви заплени видът на уникалните бижута.

Как земните елементи влияят на жените

Още в зората на човешката история културите са били запознати с чудодейните свойства на среброто. То се е смятало за лечебен благороден метал, който е бил свързан неразривно с луната и женското начало. Нашият спътник оказва влияние не само на планетата ни, но и на нейните обитатели. Сега се оказва, че имаме нещо земно, носещо същите свойства, което можем да носим като украшение на китката си.

Както с всеки месечен цикъл (лунен и женски), така и среброто е източник за презареждане на женската енергия. Болшинството от хората, които са свикнали да носят продължително време сребърни накити споделят, че неизменно с тяхното поставяне усещат прилив на енергия, чувство за релаксация и повишено отделяне на ендорфин. Последният не напразно е набеден като „виновник“ за положителното настроение.

Здравословни ползи – не само за нас 

Среброто е известно със съдържанието на положително заредени йони. От тук не е трудно да повярваме, че те се свързват с отрицателно заредените частици на бактериите и по този начин ги неутрализират.

Ето как сребърните бижута могат да ни предпазят дори и от вируси. Повишаването на имунитета абсолютно си заслужава нов сребърен накит. Няма какво повече да искаме от това да сме здрави и  красиви.

Вероятно сте чували препоръката, че ако поставите нещо сребърно на дъното на ваза с цветя, те ще бъдат свежи двойно по-дълго време. И това не е напразно. Лечебните му свойства едва ли се нуждаят от повече доказателства, след като и най-нежните създания говорят в тяхна подкрепа.

Среброто също е отговорник за правилното кръвообращение. Другият път, ако почувствате неразположение, си сложете едно бижу. Това едва ли е изненадващ факт, имайки предвид топло и електропроводимостта на благородния метал с лунен блясък.

Не е тайна, че природата ни е дала всичко, от което имаме нужда, за да се излекуваме.А онлайн магазин като Shine.bg може да ни даде всичко нужно, за да сме красиви и неотразими, независимо от визията, която избираме днес.