Според много компании за проучване на пазара на автомобилите, автомобилите започват бавно, но славно да поскъпват. Една от най-значимите причини е все по-голямото производство на електромобили. Това от своя страна принуждава компаниите да произвеждат все по-малко коли с ДВГ. Автомобилите с ДВГ обаче остават най-търсените автомобили в Европа.

електромобил или кола с ДВГ

Този недостиг се отразява и на цените на автомобилите. Цените на автомобилите с ДВГ от началото на 2021 година са скочили с около 5%, а от началото на 2020 година с около 25%. Цените на новите автомобили също са поскъпнали съответно с 1-3% и 15% от началото на 2020г.

Лошото обаче е, че използваните автомобили от 1 до 3 години могат да достигнат цените на новите автомобили. Това може да се предотврати с внасянето и насищането на пазара с използвани автомобили, които да доведат до спад на цените.

През последните години се наблюдава и друга тенденция, а именно купуването на чисто нови автомобили, а не на употребяване автомобили. Това може да се потвърди със статистиките, които показват скок от 10% на продажбата на нови автомобили.

изчезват ли колите с ДВГ

Каква кола ще си закупите вие си преценявате сами. Съвет от нас е да не се следят световните или европейските тенденции за цени на автомобилите, защото в България има достатъчно внесени автомобили.

Ако имате нужда:

За да сте сигурни при покупката на автомобил, то вие може да потърсите компания за преглед на кола преди покупка. Тя ще изпрати специалисти, които да ви помогнат с избора на автомобил. Доверете се и останете доволни на 100%.

Ако не може да продадете автомобила си, то вие имате и опцията да продадете колата си на компания за изкупуване на автомобили. Компанията ще ви предложи цена след направен оглед и при сделка вие ще получите парите си още на същия ден.