Съвременните танкини стават все по-популярни. След изобилието по подиумите на множество открити модели, дизайнерите погледнаха и в друга посока – целомъдрените и удобни танкини станаха хит. Освен това, в последните години в модата цари стил ретро, което прави моделите суперстилни. Този тип бански се състои от бикини и топ. Изглежда като цял бански, но не ограничава движенията. Долнището може да е бикини –плитки или дълбоки, може да е и шорти. Топът може да е с чашки, а презрамките всякакъв вид. Бикините да се гладки и едноцветни, а върхът с рисунки и обратно. Топът може да е отрязан под гърдите и продължението към талията да е в друга разцветка. От декоративните детайли са налице всички елементи в стил ретро: колани, копчета, кантове, волани, драперии…

Коя дама може да си избере танкини?

Моделът е подходящ повече за младите дами и енергичните момичета, обичащи активния живот. Затова повечето модели са от тънка, бързосъхнеща материя. Но съвременните танкини не са изцяло предназначени за спортни цели. Болшинството модели в различните колекции изглеждат мило и романтично, остават място за интрига и недоизказаност. Горнището на такъв бански по време на морската почивка може да се носи като обикновен топ или корсаж.

 Новият моден тренд са моделите с топ „бейби дол“, носещ очарованието на младостта. Такива предложения са подходящи за младите, по-закръглени дами и момичета, защото прикриват проблемната талия. Ако се избере рисунък в тънки вертикални райета, то фигурата ще изглежда хармонично.Контрастните елементи на тези елегантни модели могат зрително да увеличат и бюста. Чашката на топа може да бъде триъгълна, бандо или класическа. С банели или без, с ефект пуш ъп или без него. Всичко зависи от личния избор.

Банските танкини са чудесен избор и за бъдещите майки. Това е и едно от предимствата на този модел. И не само. Той е универсален. Подходящ е и за слаби, и за по-пълни дами.

Дизайнерите са се погрижили, независимо от своето телосложение, всяка жена да се чувства в трикини комфортно и стилно. Вариантите могат да са открити и по-закрити. Някои напомнят силуети от 50-те и 20-те години, а други, с високо изрязан топ, изглеждат разкошно. Топът с чашки красиво оформя деколтето. Ако презрамките са широки, те красиво ще подчертаят бюста. Допълнителен ефект добавят и моделите с едно рамо. Модните колекции предлагат на вниманието на жените комплекти, съчетаващи ярки принтове, особено етнически, на топа и на шортите. Вариант с високи бикини и цветен топ ще подчертае гърдите и визуално ще намали обема на бедрата.

За идващото лято се налагат морските разцветки. Танкини в небесно, изумрудено и синьо изглеждат особено привлекателно и стилно. Моделите в стил ретро са на гребена на вълната в  оттенъци на розовата и оранжевата гама, в съчетание с белоснежни цветове. Ако искате да сте ултра модерни, спрете се на модел с абстрактни и флорални мотиви. Стилистите съветват да залагате на контраста. Безупречна комбинация са едноцветни бикини и топ с принтове. А стройна визия може да се придобие с едноцветни танкини, в по-тъмен нюанс, с минималистичен дизайн. Отличен избор е и модният бял цвят.

След изброените достойнства и преимущества на танкините, у никоя дама не остава съмнение, че те са красиви, стилни и комфортни предложения за новия плажен сезон.