Понякога мъжете се чудят какво да изберат за своята половинка като подарък в кухнята. Например, въпросът е: „Престилка или тиган?“. Отговорът е ясен: естествено, че престилка. Защото, ако подаръкът не се хареса на жената и полети към главата на мъжа, ще стане лошо. Това – в кръга на шегата. Има не малко шеги и предразсъдъци, свързани с кухненски подарък за прекрасните дами. Обяснението може да се търси в не толкова далечното минало, когато жената се е приемала като петия елемент… на домашния комплект: домакиня, печка, мивка, пералня, прахосмукачка. И за голяма част от населението празниците са били редките поводи, за да се подчертае женствеността на безкористните Пепеляшки, като им се подарят парфюм, цветя и бонбони – класическият набор.

Съвременните стилни дами и днес ценят тези традиционни знаци на внимание. Но букетите и сладките отдавна престанаха да бъдат нещо необикновено. А парфюмите, жената си избира сама. Затова подаръкът на домакинята в един уютен дом, която се занимава не по задължение, а с удоволствие освен с всичко останало и с кулинария, наистина може да бъде кухненски аксесоар или уред. Но вместо прословутия тиган, по –добре е да се подари огнеупорен съд за печене, който изглежда много по-естетично и ще доставя удоволствие при работа.

Днес производителите предлагат изключително разнообразие на престилки за готвене, които ще създадат настроение и атмосфера в кухнята, било то стилна, голяма и модна, било – по обикновена, по-малка, както е в болшинството случаи в стандартните жилища. Една кухненска престилка, плюс контейнери за съхранение на храна, обикновени или маркови/според възможностите/, подбрани в един стил, със сигурност ще зарадват домакинята и ще красят най-обитаваното помещение във всеки дом.

Красива престилка със свеж десен или с волани, чудесно ще допълни симпатични кутии и буркани , удобни за ястия и декор.Те често се правят от стъкло, дърво и пластмаса. Но керамичните остават най-търсени. Те са екологично чисти, лесно се поддържат, храната може да се съхранява в тях без притеснение, а дизайнът им е невероятно разнообразен и красив.

Стилната престилка за готвене и кухненски уред или прибор, ще зарадват нежната половинка с проявената креативност. Например престилка за готвене, ръчна изработка, и креативни, ръчно изработени контейнери, под формата на дарове от природата. Не е необходимо кухненският аксесоар да бъде винаги допълван от някакви модерни, нови уреди, рекламите, за които ни заливат непрекъснато. А и не винаги цената отговаря на очакваната функционалност. Нещо малко, нещо красиво и практично, като допълнение към престилката за готвене, ще е добавка към атмосферата на кухнята, създадена от домакинята. А това ще са позитивни емоции за нея и за цялото семейство.

Кухненската престилка може да бъде тематичен подарък. Например, за Коледа или Великден. И не само за домакинята, но и за силната половинка, за близки и приятели. Защо не и различни размери за всеки член от семейството. Какво по-добро за създаване на празнична атмосфера, уют и комфорт. Към тях може да бъде добавена ексклузивна серия съдове за масата, прибори за хранене или декорации. Кой не се радва на великденски зайчета или луксозни новогодишни фигурки, в които могат да се съхраняват сладкиши и коледни бисквитки.