Пърхота е често срещан при хората с мазна кожа, но също така причини могат да бъдат лошата хигиена, лошо здраве или пък свръхчувствителност. Ето ви и няколко съвета за това как да се отървете от него:

Премахване с алое вера

Алоето има доста оздравителни свойства като някои от тях са противовъзпалителни и успокояващи. След като нанесете гела от алое вера ще трябва леко да масажирате скалпа си. След няколко процедури ще се намали сърбежа и зачервяването на скалпа.

Лекуване с кокосово масло

Кокосовото масло често се препоръчва при лечение на пърхот. За да ви бъде от полза, то трябва да бъде натурално и органично! При едно втриване е нужно да използвате 3-4 супени лъжици.

След поставянето трябва да изчакате от 30 до 60 минути и след това да отмиете с вода. Ако използвате и шампоан с кокосово масло, то ще има още по-голям процент успеваемост.

Захарта подхранва и пърхота

Прекомерната консумация на захар и захарни изделия е проблем при повечето случаи на появил се пърхот. Ако намалите консумацията на захар, то вие може да се отървете от досадното лющене на скалпа, което ние наричаме „поява на пърхот“. Яжте повече плодове, зеленчуци и здравословни мазнини.