Избора на обувки е също толкова важен колкото и избора на дрехи. Женските зимни обувки трябва да са удобни и разбира се качествени. И външният вид е важен – все пак трябва да сме в крак с модните тенденции. Ето и няколко фактора, на които да обърнете внимание при покупката на нови зимни обувки.

Материала, от който са направени

Най-предпочитани материали при покупката на обувки за зимата са кожата и велура. Те запазват топлината на крака, не позволяват пропускането на вода и се почистват много лесно. Обувки могат да бъдат направени от еленова, овча и от още други видове кожи.

Качеството на обувката е от огромно значение!

Качеството на обувката е тясно свързано с материала, от който е произведена тя. На допир всичко може да ви се хареса, но попитайте от какво е направена обувката, за да знаете какво ще купите.

Обикновено в началото когато обувките не са носени е нормално те да ви бъдат малко неудобни и да ви стискат на стъпалото. Това стягане ще изчезне след известно носене на обувката.

Размер

Когато отидете в магазина, то вие вместо да губите време може направо да попитате за номера обувка, който ви интересува и продавача да ви насочи към моделите, от които има въпросният номер. Има едно неписано прави, в което се казва, че когато става на въпрос за зимна обувка, то номера на обувката трябва да е с половин номер по-голям от този на летните обувки.

Това е така, защото през зимата носим по-дебели чорапи и ако обувката е точният размер, то обувката ще ни се струва малка и ще бъде неудобна.

Изберете обувка с по-висока подметка, която ще ви осигури разстояние от земята и така по-трудно ще се намокрят. Подметката трябва да е здрава и стабилна, за да не се чувствате нестабилно на снега.

Видове обувки, които може да си купите:

  • Мокасини;
  • Кецове с висока подметка и непромокаем материал;
  • Обувки на платформа;
  • Обувки на широк ток;
  • Обувка тип „ежедневна“;