Най-важните неща при обзавеждането на вашата спалня са размерите на мебелите, които ще купите и как ще бъдат разположени тях. Добре подбрани мебели и правилното им разположение ще ви дадат комфорт и уют, на който да се радвате дълги години.

Леглото

Размера на леглото трябва да бъде съобразено на първо място с размерите на помещението и след това вие да си харесате нещо, което пасва на стаята ви. Леглото е основният елемент на основата, на който ще се направи цялата спалня.

Осветлението

Осветлението на спалнята е един детайл, на който също трябва да му се обърне внимание. Може да сложите на няколко места нощни лампи, които да придават свой елегантен стил на стаята ви. Поставянето на лампион също е много добра идея! Поставете ключовете за пускане и гасене на лампите на места, които са лесно достъпни, за да не ставате да гасите, след като вече сте легнали на топло.

Декорация

Слагането на пердета в спалните вместо щори е често срещан вариант. При избора на пердета е хубаво да сте наясно с това дали искате те да са дълги до земята или да обхващат само рамката на прозореца. След това ще трябва да изберете и материята, от която да бъдат направени те. По тънките и деликатни пердета са за предпочитане пред по-грубите, защото светлината ще минава много по-лесно през тях.

Като други декорации за вашата спалня може да изберете декоративни възглавници, като да бъдат в един тон с останалите цветове. Картините често се избират именно за поставяне в спалните, за да освежат малко едноцветните стени.

Гардероб

Ако нямате много пространство във вашата спалня е добра идея да си купите вградени гардероби, които от своя страна ще ви отворят повече пространство за други мебели. Ако пък имате повечко място, което трябва да бъде запълнено си вземете обикновени гардероби, където да съберете всичко.

Цветовете на спалните мебели могат да бъдат една идея по-тъмни от самото легло, за да изпъкват и открояват. За спални са приети светли нюанси на цветовете, тъй като те са символ на елегантността и хармонията.