Избелването на зъби от зъболекар е най-популярната форма на козметична стоматология, която нараства с 30% всяка година, но колко ефективно е лазерното избелване на зъби в сравнение с другите методи за избелване? За пример, може да разгледате някои предложения на – https://igdental.bg

Разбираемо е, че някои пациенти са скептично настроени към лазерното избелване на зъби, тъй като то изглежда твърде добро, за да е истина. Наистина ли може да се забележи разлика за 1 час или по-малко, когато при другите методи са необходими дни или седмици, за да се постигне същият ефект?

Истината е, че този високотехнологичен подход за избелването на зъбите дава резултати, които са по-бързи и вероятно по-добри от много други методи – в повечето случаи. Това означава, че той е идеалното решение, когато не виждате желаните резултати от избелваща паста за зъби или комплекти за избелване, продавани без рецепта. Освен това, ако търсите бързо решение, професионалното избелване на зъби, извършено на стол в зъболекарски кабинет, който може да донесе незабавното удовлетворение, за което много от нас жадуват, то лазерното избелване на зъби е за вас.

Редица дентални клиники в София предлагат лазерно избелване на зъбите и противно на всички схващания- лазерното избелване на зъбите е на цена, която вече е повече от достъпна, въпреки, че повечето хора, които не са запознати с това, смятат процедурата за скъпа. Нещо повече, лазерното избелване на зъби от специалист, ще ви спести доста главоболия, в сравнение със случая, в който опитвате да се справите сами. В IGDental бихте могли да разгледате страхотни предложения, които да отговорят на нуждите ви – https://igdental.bg/izbelvane-zabi.html

И така, какво прави лазерното избелване на зъбите толкова ефективно?

За да отговорим на този въпрос, първо трябва да проучим възможностите за избелване на зъбите…

От едната страна е огромният набор от избелващи гелове, ленти и писалки, които се продават без рецепта в местния магазин или аптека. Въпреки че те предлагат добро съотношение цена-качество, в повечето случаи законът позволява те да съдържат само малки количества избелващ агент. Това включва до 6 % водороден пероксид и 18 % карбамиден пероксид.

В крайна сметка резултатите са много по-бавни, често отнемат седмици или месеци, а в някои случаи показват съвсем малка разлика, особено когато се опитвате да премахнете по-дълбоки обезцветявания.

Някъде по средата се намират комплектите за домашно приложение, предоставени от вашия зъболекар. Това са комплекти по поръчка, направени специално за вашите зъби. Тъй като, са предоставени от зъболекар и са предназначени за домашна употреба, законът позволява в тях да се съдържат по-големи количества избелващ агент.

Следователно те трябва да ви гарантират по-добър цялостен избелващ ефект.

И накрая, в лазерното избелване на зъби. То се извършва на стола във вашата дентална клиника, от специалист по дентална медицина – обикновено зъболекар. Тъй като, процедурата е под пълния надзор на зъболекар, от правна гледна точка е позволено продуктите да съдържат много по-големи количества от избелващия агент. Често това са между 30 и 40 %.

Освен това много продукти като лазерното избелване използват светлинен активатор (по-известен като лазер). Той се използва в комбинация с избелващия гел, за да отстрани не само повърхностните, но и по-дълбоките петна.

Както виждате, професионалното лазерно избелване на зъби е нещо съвсем различно от избелващите продукти без рецепта, които купувате в местния магазин или аптека. Това е малко като да се опитвате да сравнявате Fiat с Ferrari. Те просто не са едно и също нещо.

И така, за да отговорим на въпроса „Колко ефективно е лазерното избелване на зъби?“ – отговорът е много!

Бързината и незабавността на лазерното избелване на зъби го правят идеално за хора, на които предстои интервю за работа и искат да създадат добро първо впечатление, или искат да повишат самочувствието си.

Освен това лазерното избелване на зъби може да се използва в комбинация с професионални комплекти за домашно ползване, за да се даде тласък на повяхналата усмивка, ако възникне такава необходимост.

Може би най-впечатляващият факт за ефективността на лазерното избелване на зъби е, че то може да бъде извършено в рамките на едно посещение – обикновено само за един час.

Това позволява на пациентите да насочат времето и усилията си към останалата част от деня, без да се притесняват, че всеки ден ще отделят време за избелване на зъбите си.