Лазерната епилация е много популярна процедура, като много хора се подлагат на нея всяка година. Може да е малко по-скъпо от другите методи за обезкосмяване, но резултатите си заслужават. Освен това може да ви помогне да се почувствате по-уверени във външния си вид. Но преди да изберете да се подложите на лечението, трябва да имате предвид някои неща.

Как да се подготвим за процедурата?

Подготовката преди процедурата за лазерна епилация е от съществено значение за осигуряване на безопасно и ефективно лечение. Това е сравнително прост процес, който изисква да предприемете правилните стъпки преди и след процедурата. За да получите най-правилната информация, най-добре е да разговаряте с представител на избрания лазерен център, най-добре с козметика, който ще извършва процедурата.

Често задавани въпроси относно лазерната епилация - излагане на слънце

Ето някои общи правила, които да спазвате:

  • Не се излагайте на слънце и не посещавайте солариум няколко седмици преди процедурата.
  • Обръснете зоната, която ще се третира, предварително. Най-добре около 24 часа преди процедурата. Важно е да не скубете косъмчетата и да не ги премахвате с епилатор, кола  маска или пинсета.
  • Не използвайте козметика върху зоната непосредствено преди процедурата.

Кои зони могат да се подлагат на процедурата?

Лазерната епилация е нарастваща тенденция. Това е бърз, нехирургичен метод, който трайно намалява количеството на нежеланото окосмяване. Той е безопасен и ефективен за редица различни типове кожа. Лицензиран техник ще извърши процедурата.

Преди да направите лазерна епилация, трябва да подготвите кожата си. Това ще намали болката и дискомфорта от процеса. Ако нямате някакви индивидуални проблеми или нужди, на лазерна епилация може да подложите следните зони:

  • Лице
  • Ръце
  • Крака
  • Гърди
  • Гръб
  • Интимна зона
Често задавани въпроси относно лазерната епилация - зони

Колко струва лазерната епилация?

Лазерната епилация определено е малко по-скъпа от другите методи за обезкосмяване. Въпреки това, сумата, която ще платите, си заслужава, що се отнася до резултатите.

На първо място, цената ще зависи от избрания лазерен център, както и от техниката, която използват. Ако лазерите им са последен писък на модата, съвсем естествено, процедурите ще бъдат на по-висока цена.

Освен това, цената ще зависи и от третираната зона, броят сесии, вида на окосмяването, и периода. Имайте предвид, че много центрове предлагат различни пакетни цени, както и промоционални оферти за определени празници.

Как да се грижим за кожата след процедурите?

Лазерната епилация е популярен начин за премахване на нежеланото окосмяване. Това е неинвазивна процедура, която е относително безопасна. Въпреки това изисква подходяща последваща грижа, за да се избегнат възможни нежелани реакции.

Често задавани въпроси относно лазерната епилация - грижа

Важно е да знаете как да се грижите за кожата си след лазерна епилация. Най-добрият начин да намалите риска от нежелани реакции е да следвате препоръките за последваща грижа на вашия козметик.

Няколко дни след лечението може да изпитате лек оток и зачервяване. Можете да облекчите този дискомфорт, като поставите студен компрес върху засегнатата област. Трябва да се прилага за пет до десет минути.

През първите няколко дни след процедурата избягвайте прякото излагане на слънце. Също така се препоръчва да носите слънцезащитен крем SPF 50+ върху третираната зона. Не на последно място, хидратирайте добре кожата си с натурални продукти, и носете широки, свободни дрехи.

Ако имате още въпроси, свържете се със Satori Laser – популярен лазерен център в София. Техните специалисти с радост ще ви дадат нужните насоки.