Когато избирате смарт часовник, трябва да имате предвид няколко различни фактора. Тези фактори включват използваемост, функции, цена и съвместимост. Ако искате да изберете най-добрия смарт часовник за вашите нужди, следвайте тези указания. Окончателното решение ще зависи от вашия бюджет и предпочитания. Ако имате ограничен бюджет, по-евтиният смарт часовник може да не е толкова добър, колкото този, който искате.

Използваемост

Използваемостта на интерфейсите на смарт часовника може да бъде оценена обективно чрез използване на проследяване на движението на очите. Данните за движението на очите ще предоставят на дизайнерите обективни доказателства за подобрения в нивото на използваемост и информационната структура на интерфейса. Той също така дава представа за това как потребителите търсят информация в интерфейса. Този тип оценка на използваемостта може да се извърши както в ранните, така и в средните етапи на разработката на интерфейса на смарт часовника.

Досега има много малко проучвания, които се фокусират върху използваемостта на приложенията за смарт часовници. Въпреки това, с напредъка в носимите сензори, разговорът за тази технология стана по-популярен. Освен всичко друго, Американската сърдечна асоциация наскоро публикува научно изявление относно мобилното здраве, което подчертава потенциала на мобилните здравни технологии за превенция на сърдечно-съдови заболявания при по-възрастни хора, но също така подчертава необходимостта от цялостно разбиране на бариерите, с които се сблъскват възрастните хора, когато ги използват. Въпреки нарастващата популярност на носимите сензори, все още липсват доказателства за това как по-възрастните хора всъщност използват смарт часовници.

Как да изберем смарт часовници - използваемост

Функции

Смарт часовникът е носимо електронно устройство, което може да осигури различни функции. Някои от тези функции включват наблюдение на сърдечната честота, приема на калории и моделите на сън. Други са предназначени да предоставят повече информация за ежедневните ви дейности, като температура или надморска височина. Тези продукти станаха много популярни напоследък и се предлагат много различни марки. Водещите марки в света включват Apple, Samsung и Huawei. Други играчи на пазара включват Xiaomi, Garmin и Fitbit.

Има няколко различни типа смарт часовници, но всички те предлагат сходна функционалност. Някои от тези часовници могат да се използват като хронометър, будилник или калкулатор. Други дори включват термометър и компас, които могат да ви помогнат да следите фитнеса си. Някои от тях дори могат да се свържат с вашия смартфон и да ви позволят да отговаряте на обаждания, без изобщо да вдигате телефона си. Те също могат да ви помогнат да намерите изгубен или откраднат смартфон.

Как да изберем смарт часовници - функции

Съвместимост

Когато купувате смарт часовник, е важно да имате предвид съвместимостта на продукта със смартфона, който използвате. Повечето смарт часовници работят с устройства с Android или iOS, но някои модели може да работят само с определени марки смартфони. Съвместимостта на смарт часовника с вашия телефон трябва да бъде посочена на страницата на продукта.

Някои смарт часовници поддържат Bluetooth и ще работят с повечето устройства с Android и iOS. Някои устройства обаче може да не са съвместими с приложенията на устройството. Те могат да включват iPhone X, Samsung Galaxy S9 и S8, както и Samsung Galaxy S7 и S6. Google Pixel също не е съвместим с Bluetooth смарт часовници.

Приложения

Има няколко различни приложения за смарт часовници, вариращи от полезни до несериозни. Основните категории включват комуникация, здраве и фитнес, спорт, продуктивност, фотография, пътуване и забавление. Могат да се изтеглят и приложения за персонализиране на външния вид на часовника. Lifesum е едно такова приложение и се предлага безплатно както в Google Play, така и в App store.

Как да изберем смарт часовници - приложения

Друго полезно приложение за смарт часовници е приложението за списък с хранителни стоки. Това приложение може да създаде списък за пазаруване и да ви позволи да плащате за покупки директно с вашия смарт часовник. Това е едно от най-полезните приложения за Wear OS.

Вземете точния за вас смарт часовник от Mobile Point – https://www.mobilepoint.bg/smart-chasovnici.