Ако ваши приятели или роднини наскоро са станали родители, със сигурност, искате да ги зарадвате с прекрасен подарък за тяхното бебе. Но ако самите вие нямате деца, сигурно ви е трудно да измислите какво може да е нужно за толкова малко детенце. Затова, в днешната статия ще ви дадем няколко идеи за подходящи подаръци за новородено. Единственото, което трябва да направите преди да купите подарък за бебе, е да се уверите, че родителите вече не притежават една от тези вещи.

Бебешки албум

Бебешкият албум представлява нещо средно между албум и книга и съдържа най-важните спомени на детето от първата му година. В нея родителите могат да слагат снимки от всеки месец на бебето, на родословното му дърво, на първото му пътуване и т.н. Освен това, в албума има специални места за записване на датата на първото зъбче, първата думичка, първата стъпка и още много вълнуващи моменти.

Подаръци за новородени - албум
Изображение: Behance

Книги с картинки за животни

Книгите с картинки с животни са чудесен начин да запознаете новородените с различни животински видове. Тези книги са цветни и ярки и ще научат бебето за всяко животно и неговото местообитание. Функцията за докосване и усещане и ясната формулировка правят тези книги добър избор за образователни цели. Макар, че ще може да се използва след няколко месеца, е много добър подарък.

Одеяло за повиване

Повивалникът е меко муселинено одеяло, което е изключително нежно за деликатната кожа на новороденото. Освен това са много дишащи и леки, което ги прави идеални за по-топъл климат. Повиващите одеяла са изключително гъвкави и могат да се използват за много цели, от повиване на новородено до покривало за кърмене. В допълнение, те са лесни за поддръжка и могат да се перат в пералня.

Подаръци за новородени - одеяло

Активна гимнастика

Активната гимнастика е забавен и образователен подарък за новородено. Създадени специално за бебета, тези играчки насърчават двигателните умения и координацията око-ръка. Те също са страхотна декорация за детска стая.

Активната гимнастика представлява мека подложка, върху която са поставени един или два свода, както и различни по форма и цвят играчки. Те често са във фомата на животни, звездички, луна, слънце, цветя и т.н. Някои от тях дори издават звуци.

Обикновено, бебето се поставя по корем, а цветните играчки привличат погледа му, което го кара да протегне ръчички и да ги хване. Освен че е забавна за детето, тази дейност е полезна и за развитието му.

Подаръци за новородени - активна гимнастика

Комплект за отпечатъци

Комплектът за отпечатъци съдържа специален вид глина, който първончално е мек, а след това се втвърдява и остава така практически завинаги. Използва се за отливка на крачетата и/или ръчичките на вашето бебе, за да запомнят родителите тези моменти за цял живот. Хубавото е, че глината е абсолютно безопасна за здравето на бебето, а с нея се работи лесно и бързо.

Ако тези идеи не са ви достъчни, може да разгледате сайта на магазин за подаръци и декорации S-Gifts, които определено ще ви предложат най-голямото разнообразие на пазара.